Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας δεν είναι αναπόφευκτος

Σε διάλογο κάλεσε τη Μόσχα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας «δεν είναι αναπόφευκτος», σύμφωνα με το BBC. 

«Δεν υπάρχει τίποτα αναπόφευκτο σχετικά με τη διαφαινόμενη σύγκρουση και μπορεί ακόμα να αποφευχθεί. Ο δρόμος προς τη διπλωματία μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά αξίζει το ταξίδι», επισήμανε

Από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο Όστιν ανέφερε ότι εάν γίνει πόλεμος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα φέρει την ευθύνη για τα βάσανα και τις θυσίες που θα ακολουθήσουν υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν σε εγρήγορση και αυξάνουν την ετοιμότητά τους.

«Ένα ειρηνικό αποτέλεσμα με σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αντιπροσωπεύει το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για την Ουκρανία και τη Ρωσία, όσο και για τον λαό της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι εάν ο Πούτιν είναι σοβαρός για την επίτευξη αυτού του είδους λύσης, τότε δεν θα βρει «καλύτερο ή πιο σοβαρό συνομιλητή» από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Αλλά αν δεν είναι, τότε «θα είναι σαφές σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ξεκίνησε έναν πόλεμο με διπλωματικές επιλογές που έμειναν στο τραπέζι», προσθέτει ο απόστρατος στρατηγός.

Πηγή: skai.gr