Συνομιλία Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ – Προσφέρθηκε να μεσολαβήσει

Να μεσολαβήσει για τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, προσφέρθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Ο Πούτιν απάντησε ότι είναι πρόθυμος για συνομιλίες στη Λευκορωσία, αλλά η Ουκρανία δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση.

«Η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πόλη της Λευκορωσίας Γκόμελ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Εκείνοι, επιδεικνύοντας ασυνέχεια, δεν έχουν αδράξει αυτήν την ευκαιρία μέχρι τώρα», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με τον με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Κρεμλίνου.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Ισραηλινού ηγέτη ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι «οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την Παρασκευή από τον Μπένετ να αναλάβει τη διαμεσολάβηση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο αλλά όχι στη Λευκορωσία από όπου επιτέθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα στη χώρα του.

Πριν από λίγο, ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της Λευκορωσίας και σύμμαχο του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο.
 

Πηγή: skai.gr