Ουκρανικό: Μήνυμα των ΗΠΑ η παρουσία της Κάμαλα Χάρις στη Διάσκεψη του Μονάχου

Προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με την Ευρώπη ως προς το θέμα των συνεπειών που θα αντιμετωπίσει η Ρωσία στην περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία καταβάλει η Ουάσινγκτον.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στη Γερμανία για το Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου όπου θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Είναι μια επίσκεψη που σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου «υπογραμμίζει τη σιδερένια δέσμευση των ΗΠΑ στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, στις αρχές που στηρίζουν την ευρωπαϊκή ειρήνη και ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας».

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον Κατερίνα Σώκου ο αμερικανός αξιωματούχος επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ συνεχίζουν το συντονισμό των δράσεών τους με τους ευρωπαίους συμμάχους με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν να τηλεφωνεί την Τετάρτη στους ομολόγους της σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία με στόχο την αποκλιμάκωση».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr