Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ εν μέσω Ουκρανικής κρίσης: Οι θέσεις της Αθήνας

Σημαντική κρίνεται η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στις 18 Φεβρουαρίου στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ. 

Η επίσκεψη του κ. Δένδια πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διπλωματικές επαφές για την εκτόνωση της κρίσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάνου αναφερόμενος στην επίσκεψη «η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις απόψεις της και τηρεί τις δεσμεύσεις της, ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Κρίνει όμως απαραίτητη τη διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία, η οποία αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης. 

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης, οι θέσεις της Αθήνας όσον αφορά το Ουκρανικό που θα μεταφέρει ο κ. Δένδιας στον ομόλογό του είναι η ανάγκη για τη διατήρηση του διαλόγου και την αποκλιμάκωση, η προστασία της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία ενώ οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν και για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε και την Ουκρανία στα τέλη Ιανουαρίου. 

«Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας στις 18 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, αναμένεται αναλυτική ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή και περιφερειακή ημερήσια διάταξη, με έμφαση στις ρωσικές προτάσεις για τα θέματα σχετικά με το «αδιαίρετο της ασφάλειας», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, ανακοινώνοντας τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr