Λευκορωσία: Εικόνες Ψυχρού πολέμου - Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επίδειξη δύναμης με ασκήσεις (video) 

Την επίδειξη της στρατιωτικής της ισχύος στη Δύση συνεχίζει η Ρωσία ενώ η κατάσταση στο Ουκρανικό δεν λέει να αποκλιμακωθεί

Στο πλαίσιο αυτό, ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στη Λευκορωσία πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με Λευκορώσους στρατιώτες «σε πολλαπλούς τομείς εκπαίδευσης», όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη, με τη Μόσχα να δημοσιεύει πλάνα που παραπέμπουν στον Ψυχρό Πόλεμο. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, τα στρατεύματα έκαναν άσκηση σε διάφορες τεχνικές και μεθόδους πολεμικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της «προετοιμασίας για άμυνα» και της «καταπολέμησης παράνομων ένοπλων ομάδων». Στις ασκήσεις συμμετείχαν άρματα μάχης, πυροβολικό ελικόπτερα και συστοιχίες πυραύλων. 
 


Όπως σημειώνεται, οι ασκήσεις των κοινών δυνάμεων Ρωσίας - Λευκορωσίας θα πραγματοποιηθούν σε δύο στάδια, το πρώτο εκ των οποίων θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι το δεύτερο στάδιο, που πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με την ονομασία «Allied Resolve – 2022». 

Ο ρωσικός και ο λευκορωσικός στρατός ασκούνται για «την καταστολή της εξωτερικής επιθετικότητας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ιδίως το μπλοκάρισμα των διαύλων παράδοσης όπλων και πυρομαχικών. Οι αναθέσεις θα περιλαμβάνουν επίσης την καταστροφή παράνομων ένοπλων σχηματισμών και ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης».

«Τα καταστροφικά βήματα, που δεν δικαιολογούνται από κανέναν, αυξάνουν τη στρατιωτική ένταση, στενεύουν το πεδίο για πολιτικές αποφάσεις», σχολίασε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρουσκό, ερωτηθείς από το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ για την απόφαση της Ουάσιγκτον να μεταφέρει στρατεύματα στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr