Η «μαύρη λίστα» της Ρωσίας: Ποιους Ουκρανούς θα εξοντώσει σε περίπτωση εισβολής

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον ΟΗΕ για την ύπαρξη, σύμφωνα με τις ίδιες, ενός μαύρου καταλόγου που έχει καταρτίσει η Μόσχα στον οποίο περιλαμβάνονται τα ονόματα Ουκρανών που θα εξοντώσουν οι Ρώσοι σε περίπτωση εισβολής στη χώρα, όπως αναφέρεται σε επίσημη επιστολή η οποία περιήλθε στην κατοχή του AFP χθες Κυριακή.

Η Ουάσινγκτον διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρτίσει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα σκοτώσουν ή θα στείλουν σε στρατόπεδα στην περίπτωση στρατιωτικής κατοχής» της Ουκρανίας, αναφέρει η επιστολή αυτή που απευθύνεται στην Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

Η επιστολή κάνει επίσης λόγο για «αξιόπιστες πληροφορίες» σχετικά με τη χρήση βίας για «τη διάλυση ειρηνικών διαδηλώσεων» ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αντίστασης της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών, προσθέτει η επιστολή αυτή την οποία έχει υπογράψει η Ματσέμπα Νελ Κρόκερ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης προειδοποιεί ότι έπειτα από μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενδέχεται να ακολουθήσουν παραβιάσεις όπως απαγωγές ή βασανιστήρια και πιθανόν να στοχοθετηθούν αντιφρονούντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ