Ουκρανικές δυνάμεις χτυπούν ρωσικές στο Λουχάνσκ - Τραυματίστηκε φιλορώσος αξιωματούχος

Η Ουκρανία χτυπά τις ρωσικές δυνάμεις στο Λουχάνσκ πριν από την αναμενόμενη αντεπίθεση

Η Ουκρανία πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, περαιτέρω πλήγματα κατά των ρωσικών δυνάμεων, στοχεύοντας σε ρωσικά κέντρα διοίκησης πριν από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της, με εκρήξεις να ακούγονται σε όλη κατεχόμενη πόλη Λουχάνσκ.

Καπνός φάνηκε να υψώνεται πάνω από μια πρώην σχολή αεροπορίας στην ανατολική πόλη, που χρησιμοποιούνταν από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το CNN. Τοπικοί αξιωματούχοι που έχουν εγκατασταθεί στη Μόσχα δήλωσαν ότι το Κίεβο πραγματοποίησε την επίθεση με δύο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow, που τους προμήθευσαν οι Βρετανοί με αποτέλεσμα ένα διοικητικό κτίριο να υποστεί ζημιές ενώ ένας ανώτερος αξιωματούχος των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα. Ακόμη έξι τραυματίστηκαν όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, η έκρηξη σημειώθηκε σ’ ένα κουρείο στο κέντρο του Λουχάνσκ, όπου εκείνη την ώρα κουρευόταν όπως φαίνεται ο ανώτερος αξιωματούχος.

Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Λουχάνσκ, σύμφωνα με μια ανάρτηση που έκανε στο κανάλι του στο Telegram o ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας από τους αυτονομιστές «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», ο Λεονίντ Πασέτσνικ.

«Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των οποίων και ένας νεαρός 17 ετών και ο εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικών, της αυτοανακηρυχθείσας ‘Δημοκρατίας’ Ίγκορ Κορνέτ.

Ο Κορνέτ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ήταν ένας από τους ανθρώπους με μεγάλη επιρροή στα όργανα επιβολής της τάξεως της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγχάνσκ»

Έως το 2014 εργάζονταν ως τακτικός ανακριτής της διεύθυνσης ποινικών αδικημάτων του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στους αυτονομιστές, όταν στην ανατολική Ουκρανία άρχισαν διαμαρτυρίες με την υποστήριξη της Ρωσίας. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε «υπουργός Εσωτερικών» της αυτονακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, η έκρηξη σημειώθηκε σ’ ένα κουρείο στο κέντρο του Λουχάνσκ, μια πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών από το 2014.

Μάρτυρες που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα.

Το χτύπημα ακολουθεί μια παρόμοια επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Λουχάνσκ που κατέστρεψε ένα πολυώροφο κτίριο και τραυμάτισε ελαφρά έναν Ρώσο βουλευτή. 

Σήμερα, Δευτέρα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι κατέρριψε έναν από τους βρετανικούς πύραυλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα, μαζί με άλλους πυραύλους που προμηθεύτηκαν από τη Δύση. Δεν υπήρξε ανεξάρτητη επαλήθευση του ισχυρισμού. Οι πύραυλοι Storm Shadow είναι δύσκολο να εντοπιστούν χρησιμοποιώντας ραντάρ και φέρουν μια ισχυρή κεφαλή 500 κιλών.

Πηγή: skai.gr