Ουκρανοί πεζοναύτες μπήκαν στην Μαριούπολη και ενώθηκαν με τους υπερασπιστές της, λένε οι ουκρανικές αρχές

Στην Μαριούπολη τα τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών που φέρει το όνομα του αντιναυάρχου Μιχαήλ Βιλίνσκι, έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα «Αζόφ», μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Ολέξιι Αρεστόβιτς που έκανε με ανάρτησή του στο Facebook.

«Στην Μαριούπολη τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών, έπειτα από έναν δύσκολο και πολύ ριψοκίνδυνο ελιγμό, έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα Άζοφ, το οποίο με τρόπο επαγγελματικό υποστήριξε την επιχείρηση» έγραψε ο Αρεστόβιτς.

Ο Αρεστόβιτς επισήμανε ότι το τάγμα «Αζόφ» έλαβε σημαντική ενίσχυση, ενώ η 36η ταξιαρχία απέφυγε να διασπασθεί κατά τμήματα και απέκτησε πρόσθετες σοβαρές δυνατότητες, αποκτώντας μια δεύτερη ευκαιρία.

«Οι υπερασπιστές της πόλης είναι τώρα πλέον μαζί, ενίσχυσαν σημαντικά την περιοχή άμυνάς τους. Γενικά το σύστημα άμυνας της πόλης αναβαθμίσθηκε και ενισχύθηκε. Αυτό λοιπόν συμβαίνει όταν οι αξιωματικοί δεν τα χάνουν και σθεναρά διοικούν τα στρατεύματα. Ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Ο στρατός ξέρει τι κάνει» δήλωσε ο Αρεστόβιτς.

Πρόσφατα είχε μεταδοθεί ότι η 36η ταξιαρχία πεζοναυτών είχε ανακοινώσει ότι στα τμήματα που έχει στην Μαριούπολη τελειώνουν τα πολεμοφόδια και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ