Κλείσιμο

«Το Μπακχμούτ είναι οχυρό»: Φωτογραφίες και βίντεο με τον Ζελένσκι στην «πρώτη γραμμή»

Αν και ο Ζελένσκι μεταβαίνει τακτικά σε περιοχές κοντά στο μέτωπο, η επίσκεψή του στο Μπακχμούτ, στο Ντονμπάς, μοιάζει να είναι η πιο παρακινδυνευμένη από όσες έχει κάνει μέχρι στιγμής

Κοντά στους Ουκρανούς στρατιώτες του Μπακχμούτ, στην «πρώτη γραμμή» βρέθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με στόχο να τους εμψυχώσει. Ο Ζελένσκι έκανε λόγο για ένα «οχυρό».

Ζελένσκι


«Οχυρό Μπακχμούτ. Οι άνθρωποί μας. Ανίκητοι από τον εχθρό. Που με τη γενναιότητά τους αποδεικνύουν ότι θα αντέξουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που είναι δικό μας.



«Η Ουκρανία είναι περήφανη για εσάς. Είμαι περήφανος για εάς! Σας ευχαριστούμε για το θάρρος, την αντοχή και τη δύναμη που δείξατε στην απόκρουση των εχθρικών επιθέσεων» προσθέτει ο Ουκρανός πρόεδρος στο μήνυμά του. 

Ζελένσκι


Αν και ο Ζελένσκι μεταβαίνει τακτικά σε περιοχές κοντά στο μέτωπο, η επίσκεψή του στο Μπακχμούτ, που βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονμπάς, μοιάζει να είναι η πιο παρακινδυνευμένη από όσες έχει κάνει μέχρι στιγμής. 

«Συναντήθηκε με στρατιωτικούς, συνομίλησε μαζί τους και απένειμε μετάλλια στους στρατιώτες μας» ανακοίνωσε η ρωσική προεδρία.

Ζελένσκι

Από το καλοκαίρι οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, που είχε άλλοτε 70.000 κατοίκους. 

Τους τελευταίους μήνες γύρω από την πόλη μαίνονται σφοδρές μάχες. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει χωριά και περιοχές έξω από τη Μπακχμούτ, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να ελέγχουν την πόλη και μέρος των περιχώρων της.

Ζελένσκι

Ο  ίδιος ο Ζελένσκι έχει επισημάνει ότι το Μπακχμούτ παραμένει το «πιο θερμό σημείο» ολόκληρης της γραμμής του μετώπου μήκους 1.300 χιλιομέτρων, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν ανηλεώς να σπάσουν την άμυνα της Ουκρανίας στην πόλη.

Πηγή: skai.gr