Ουκρανία: 80 χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο η επίσκεψη του Σοϊγκού στην «πρώτη γραμμή»!

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, επιθεώρησε μονάδες του στρατού της χώρας στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι ρωσικές υπηρεσίες

Η υποτιθέμενη «επίσκεψη» του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε «προκεχωρημένες  ρωσικές θέσεις» στην Ουκρανία αποδείχθηκε ότι ήταν πάνω από 80 χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή, στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία, μετέδωσε το Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL).

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, επιθεώρησε μονάδες του στρατού της χώρας στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι ρωσικές υπηρεσίες.

Ο κ. Σοιϊγκού «μετέβη αεροπορικώς σε περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα» και «έλεγξε προκεχωρημένες θέσεις ρωσικών μονάδων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισήμανε ότι το Μπαχμούτ στην Περιφέρεια του Ντονέτσκ παραμένει το «πιο θερμό σημείο» ολόκληρης της γραμμής του μετώπου μήκους 1.300 χιλιομέτρων, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν ανηλεώς να σπάσουν την άμυνα της Ουκρανίας στην πόλη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Λευκορωσία και θα συνεχίσουν να το κάνουν, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
 

Πηγή: skai.gr