Ουκρανία: Χάρτης με τις περιοχές που θα προσαρτήσει η Ρωσία  

Την προσάρτηση τεσσάρων ακόμα (μετά την Κριμαία) περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ανακοινώσει επισήμως σήμερα ο Πούτιν με μια μεγάλη γιορτή στην Κόκκινη Πλατεία. 

Την προσάρτηση τεσσάρων ακόμα (μετά την Κριμαία) περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ανακοινώσει επισήμως σήμερα ο πούτιν με μια μεγάλη γιορτή στην Κόκκινη Πλατεία. 

Η Ρωσία διεξήγαγε τις προηγούμενες ημέρες «δημοψηφίσματα» όπως τα χαρακτηρίζει σε τέσσερις εν μέρει ελεγχόμενες από αυτήν περιοχές της Ουκρανίας -το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια-- και είπε πως τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι κάτοικοι τάχθηκαν με συντριπτικές πλειοψηφίες υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.

Το Al Jazzera παρουσιάζει έναν χάρτη που φαίνονται οι 4 περιοχές που θα προσαρτήσει με Μόσχα, οι οποίες συνορεύουν με το ρωσικό έδαφος. 

χαρτης

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι μένει ακόμη να αποσαφηνισθεί αν η Ρωσία προσαρτά το σύνολο των ουκρανικών περιοχών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια ή μόνο τα τμήματά τους που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή. Οι δύο άλλες περιοχές, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ θα προσαρτηθούν στο σύνολό τους,

Πηγή: skai.gr