Ουκρανία: Συνεχείς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ - Καταστροφές σε κατοικίες, σχολεία και καταστήματα

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών στο χωριό Ιβανοπίλια δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντόνετσκ

Η ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας υφίσταται «διαρκή» βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντόνετσκ, Πάμπλο Κυριλένκο, σε ανάρτησή του τη Δευτέρα.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών στο χωριό Ιβανοπίλια κοντά στην πόλη Κοστιαντίνιβκα, ανέφερε και πρόσθε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν άλλα χωριά στην περιοχή με ρουκέτες και πυροβολικό.

Κτίρια κατοικιών, σχολείο, αυτοκίνητα, καταστήματα, καφετέριες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, επισήμανε ο Πάμπλο Κυριλένκο. 

Στην περιοχή του Ντόνετσκ σημειώθηκαν μερικές από τις πιο έντονες μάχες τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η κατάσταση στην ανατολική πόλη Μπασχμούτ είναι «η πιο δύσκολη από όλες» περιοχές στην Ουκρανία. 

Πηγή: skai.gr