Νέες περικοπές θέσεων εργασίας από την Amazon - Απολύει επιπλέον 9.000 υπαλλήλους

Οι περικοπές έρχονται να προστεθούν στις ήδη ανακοινωθείσες απολύσεις που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και επεκτάθηκαν τον Ιανουάριο

Σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας προχωράει η Amazon. Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στην απόλυση 9.000 υπαλλήλων τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζάσι σε υπόμνημα προς το προσωπικό τη Δευτέρα.

«Καθώς μόλις ολοκληρώσαμε τη δεύτερη φάση του επιχειρησιακού μας σχεδίου την περασμένη εβδομάδα, σας γράφω για να μοιραστώ ότι σκοπεύουμε να περικόψουμε περίπου 9.000 επιπλέον θέσεις τις επόμενες εβδομάδες - κυρίως στο AWS , PXT, τη Διαφήμιση και το Twitch. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη για την εταιρεία μακροπρόθεσμα. Σε αυτούς που τελικά επηρεάστηκαν από αυτές τις μειώσεις, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά που έχετε κάνει εκ μέρους των πελατών και της εταιρείας. Ποτέ δεν είναι εύκολο να πούμε αντίο στους συνεργάτες μας και θα λείψετε» έγραφε στο υπόμνημα. 

Οι περικοπές έρχονται να προστεθούν στις ήδη ανακοινωθείσες απολύσεις που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και επεκτάθηκαν τον Ιανουάριο. Εκείνος ο γύρος αφορούσε περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους και επηρέασε κυρίως το προσωπικό των ομάδων λιανικής πώλησης, συσκευών, προσλήψεων και ανθρώπινου δυναμικού.

Η Amazon πήρε την απόφαση να απολύσει περισσότερους υπαλλήλους καθώς επιδιώκει να εξορθολογήσει το κόστος.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο Τζάσι δήλωσε ότι η εταιρεία πήρε την απόφαση για τις απολύσεις λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία  στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: skai.gr