Για μεγάλης έκτασης επιθέσεις από αέρος προετοιμάζονται οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις «αύξησαν την αεροπορική τους παρουσία στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας» τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Εκτός από τη χρήση πολλών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ο εχθρός χρησιμοποιεί βομβαρδιστικά, επιθετικά και μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους σε διάφορες κατευθύνσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε δε ότι τη Δευτέρα η Ουκρανία κατέστρεψε ένα ρωσικό αεροσκάφος, δύο ελικόπτερα και έξι drones. 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Κίεβο, όπου χθες έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι μετά από ρωσικό βομβαρδισμό σε εμπορικό κέντρο.

Σε ισχύ έχει τεθεί από χθες το απόγευμα έως τις 7 το πρωί της Τετάρτης απαγόρευση κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, ρωσικό χτύπημα σημειώθηκε και σε κονβόι λεωφορείων, τα οποία μετεφεραν αμάχους απο τη Μαριούπολη. Το χτύπημα έγινε σε περιοχή έξω απο τη Ζαπορίζια. Τραυματίστηκαν 4 παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη Χερσώνα διαδήλωση διαλύθηκε με πυρά αυτομάτων όπλων χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι μίλησαν για τουλάχιστον έναν τραυματία.

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν τον χερσαίο διάδρομο με την Κριμαία και εμποδίζουν την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, σύμφωνα με πρόσφατη επιχειρησιακή έκθεση.

Πηγή: skai.gr