Ουκρανία: Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο του Ντονέτσκ - Ζημιές από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε πολυκατοικίες και αποθήκες στο Χάρκοβο

Η κατάσταση στο Μπαχμούτ και στο Βουχλένταρ είναι «πολύ δύσκολη», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σφοδρές συνεχίζουν να είναι ο μάχες στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία καθώς επίσης και στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Χάρκοβο καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν νέες σφοδρές επιθέσεις κατά των ουκρανικών δυνάμεων. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια με σκοπό να κερδίσουν έδαφος γύρω από το χωριό Βουλεντάρ, 30 μίλια νοτιοδυτικά της πόλης του Ντονέτσκ.

Η κατάσταση στο Μπαχμούτ και στο Βουχλένταρ είναι «πολύ δύσκολη», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην πόλη Μπαχμούτ οι μάχες είναι σφοδρές καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν έναν από τους βασικότερους αυτοκινητόδρομους με σκοπό να διακόψουν τις προμήθειες τροφίμων στην περιοχή. Επίσης, στις ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες εντάχθηκαν και μισθοφόροι της Βάγκνερ.

Σφοδρές επιθέσεις έχουν εξαπολύσει οι Ρώσοι και στην περιοχή του Λουχάνσκ με την κατάσταση να παραμένει «δύσκολη» όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λουχάνσκ. Στο Χάρκοβο επίσης ένας άμαχος έχασε τη ζωή του στην πόλη Βοβτσάνσκ από τους βομβαρδισμούς, ενώ τραυματίστηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Από τους βομβαρδισμούς προκλήθηκαν επίσης ζημιές στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος, σε πολυκατοικίες και αποθήκες.

«Η Ρωσία προετοιμάζεται για «επικείμενη» επίθεση στην Ουκρανία»

Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό thinktank Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου επικαλούμενο δυτικές, ουκρανικές και ρωσικές πηγές, αναφέρει ότι η Μόσχα «προετοιμάζεται για μια επικείμενη επίθεση» τους επόμενους μήνες. Σημειώνει επίσης ότι ένας ουκρανός στρατιωτικός αρχηγός, ο Ιβάν Τιμότσκο, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στο Ντονμπάς ως μέρος μιας αναμενόμενης επίθεσης και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να ξεκινήσουν μια επίθεση λόγω της αυξανόμενης εσωτερικής πίεσης που δέχονται με σκοπό να νικήσουν. 

Πηγή: skai.gr