Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Σε ποιες περιοχές ακούγονται εκρήξεις- Τι είπαν Εργοτάν και Πούτιν στο τηλεφώνημα τους

Μια ακόμα νύχτα με εκρήξεις και ανταποδοτικά πυρά άρχισε στην Οδησσό.

Στα κινητά όσων βρίσκονται στην πόλη ήρθαν μηνύματα που ενημερώνουν για αυτές και καλούν τον κόσμο να μείνει καλυμμένος.

Αδιάκοπα χτυπούσαν οι σειρήνες νωρίτερα απόψε στο Κίεβο πάρα τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης ότι η ζωή στην πρωτεύουσα   επανέρχεται σε μια κανονικότητα, με την επαναλειτουργία σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων. 

Εκρήξεις ακούγονται και στο Ρίβνε.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν απόψε, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συμφωνίας για διεξαγωγή του επόμενου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν σχετικά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει «κάθε αναγκαία συνεισφορά» για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία και τη «βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή».

Μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού, προβλήθηκε στον τηλεμαραθώνιο συμπαράστασης στην Ουκρανία που μεταδίδεται σε περισσότερες από 20 χωρες

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε οτι "η στήριξη των Ουκρανών δεν είναι θέμα επιλογής είναι θέμα ανάγκης είναι θέμα αρχής και συνόψισε πως θα συνδράμουμε στο η Ουκρανία να ξαναχτιστεί.

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η μεγάλη συναυλία- τηλεμαραθώνιος #StopWar για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Η διεθνής φιλανθρωπική συναυλία-τηλεμαραθώνιος μεταδόθηκε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και του Ουκρανού πρέσβη στην Αθήνα, ενώνοντας περισσότερες από 20 χώρες και συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50 συμμετέχοντες.
 

Πηγή: skai.gr