Εικόνες Αποκάλυψης στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από τα μαζικά νυκτερινά ρωσικά πλήγματα - Βίντεο - Φωτό

Στην πόλη Ουμάν ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 10, καθώς οι διασώστες ανέσυραν άλλες «τρεις σορούς» από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας

Εικόνες Αποκάλυψης στην Ουκρανία. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ρωσικά νυκτερινά πλήγματα στη χώρα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Στην πόλη Ουμάν (κεντρική Ουκρανία) «ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε» στους 12, ανάμεσά τους δύο 10χρονα παιδιά, καθώς οι διασώστες ανέσυραν άλλες «τρεις σορούς» από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο. 18 είναι οι τραυματίες, 11 νοσηλεύονται, ενώ απεγκλωβίστηκαν 17 άνθρωποι.

Στο Ντνίπρο, μεγάλη πόλη της κεντροανατολικής Ουκρανίας, σκοτώθηκαν μια γυναίκα και ένα παιδί, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο δημαρχος Μπόρις Φιλάτοφ.

Τα ρωσικά νυκτερινά πλήγματα στην Ουκρανία «φέρνουν πιο κοντά» τη Μόσχα στην «αποτυχία και την τιμωρία», διεμήνυσε στο πρωί ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφήνοντας υπαινιγμούς για την αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση και καλώντας τον κόσμο να «απαντήσει».

Προσοχή σκληρές εικόνες:

«Κάθε επίθεση, κάθε μοχθηρή πράξη εναντίον της χώρας μας και εναντίον του λαού μας φέρνει το τρομοκρατικό κράτος πιο κοντά στην αποτυχία και την τιμωρία, όχι το αντίθετο όπως νομίζουν. Δεν θα ξεχάσουμε κανένα έγκλημα, δεν θα αφήσουμε κανέναν εισβολέα να αποφύγει την ευθύνη», προειδοποίησε ο Ζελένσκι μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Η ρωσική τρομοκρατία πρέπει να λάβει μια δίκαιη απάντηση από την Ουκρανία και τον κόσμο. Και αυτό θα συμβεί», δεσμεύτηκε ο Ζελένσκι.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της περασμένης νύκτας κατέρριψε 21 πυραύλους κρουζ και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια νέας φονικής ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο και άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι δυνάμεις της άμυνας κατέστρεψαν 21 πυραύλους κρουζ X-101/X-555 σε σύνολο 23, καθώς και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr