Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Πυρά εναντίον συνεργείου του Sky News στο Τσερνίχιβ

Συνεργείο του Sky News δέχτηκε πυρά από  ρωσικό πυροβολικό ενώ προσπαθούσε να διασχίσει μια γέφυρα, στην πόλη Τσερνίχιβ, που χρησιμοποιείται από πολίτες, γιατρούς και διασώστες .

Το χτύπημα κατέγραψε η κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου με την δημοσιογράφο και την ομάδα της να προσπαθούν να καλυφθούν.

Συμφωνία για τη δημιουργία 10 ανθρωπιστικών διάδρομων ανακοίνωσε η  αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης. 

Ωστόσο επισήμανε ότι οι εγκλωβισμένοι της Μαριούπολης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά αυτοκίνητα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δεν αφήνουν λεωφορεία να περάσουν από τα σημεία ελέγχου γύρω από την πόλη.

Ακυρώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από απόψε, σύμφωνα με το skynews.

Η Ουκρανία έλαβε επιπλέον δεσμεύσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ για την εξέλιξη της συνεργασίας τους στον τομέα της άμυνας", δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Σε κάθε περίπτωση, το Κρεμλίνο έθεσε ξανά το θέμα της χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο με την Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αγωνίζονταν να κρατήσουν μια πόλη-κλειδί στα νότια της χώρας.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, που είναι αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, είπε ότι η Μόσχα μπορεί να χτυπήσει εναντίον ενός εχθρού που χρησιμοποιεί μόνο συμβατικά όπλα, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η πυρηνική «ετοιμότητα» αποτελεί προτεραιότητα.

Χάρτη των περιοχών στην Ουκρανία που βρίσκονται υπό ρωσική επίθεση δημοσίευσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με τον χάρτη, το Κίεβο συνεχίζει να περικυκλώνεται, καθώς ενώ φαίνονται κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων προς περισσότερες πόλεις στο βόρειο και νότιο τμήμα της χώρας.

Πηγή: skai.gr