Ουκρανία: 11 άμαχοι νεκροί μετά το μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων - «Ο εχθρός επέστρεψε στις άθλιες τακτικές του», λέει ο Ζελέσνκι

«Ήταν μια δύσκολη νύχτα» λέει ο Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα και πρόσθεσε ότι όλοι θα εργαστούν όσο σκληρά χρειάζεται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν μετά από ένα μπαράζ  ρωσικών επιδρομών κατά κρίσιμων υποδομών σε ολόκληρη την Ουκρανία, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές με τη Ρωσία να εντείνει τιςν επιθέσεις της σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά 81 πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν σε μια «μαζική επίθεση», συμπεριλαμβανομένων έξι βαλλιστικών πυραύλων Kinzhal που έχουν την ικανότητα να ξεφεύγουν από την αεράμυνα του Κιέβου, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Η επίθεση ήταν πραγματικά μεγάλης κλίμακας και για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τόσο διαφορετικοί τύποι πυραύλων. Βλέπουμε ότι αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκαν έως και έξι Kinzhal. Αυτή είναι μια επίθεση που δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί», δήλωσε ο Γιούρι Ιχνάτ, εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, στην ουκρανική τηλεόραση την Πέμπτη.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία ικανότητα να αντιμετωπίσουμε αυτά τα όπλα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους Kinzhals.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σχολίασε σε μήνυμα στο Facebook ότι «ήταν μια δύσκολη νύχτα».

«Ο εχθρός εκτόξευσε 81 πυραύλους σε μια προσπάθεια να εκφοβίσει ξανά τους Ουκρανούς, επιστρέφοντας στις άθλιες τακτικές του», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Συνεργεία συντήρησης και ηλεκτρικής ενέργειας, τοπικές αρχές, κεντρικές αρχές - όλοι θα εργαστούν όσο σκληρά χρειάζεται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πόλεις και τις περιοχές που δίνουν τη μάχη τους. Έχουμε ήδη δείξει για τι είναι ικανή η Ουκρανία. Και όσο κακό και να κάνει η Ρωσία, το κράτος μας και ο λαός πάλι δεν θα είναι σε αιχμαλωσία. Ούτε οι ρουκέτες ούτε οι θηριωδίες θα βοηθήσουν τη Ρωσία σε αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα στο τέλος της 379ης ημέρας του πολέμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Κιέβου Βίταλι Κλίτσκο δήλωσε ότι το 15% των νοικοκυριών ήταν χωρίς ρεύμα και το 40% χωρίς θέρμανση μετά τις εκρήξεις σε δύο περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: skai.gr