ΚΑΙΡΟΣ

Ουκρανία: Απροσπέλαστο το Κίεβο- «Καταδικασμένη» κάθε προσπάθεια των Ρώσων να φτάσουν στην Οδησσό

«Οι εισβολείς συνειδητοποιούν ότι δε θα μπορέσουν να φτάσουν στην Οδησσό μέσω της περιοχής του Νικολάεφ», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Αλεξάντερ Σένκεβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή οι εισβολείς μπορούν να βομβαρδίσουν την Οδησσό μόνο από τη θάλασσα.

«Νομίζω ότι οι Ρώσοι δε θα περάσουν από την περιοχή του Νικολάεφ στην Οδησσό, και το καταλαβαίνουν αυτό. Μπορούν να προσπαθήσουν να το κάνουν από τη θάλασσα, να προσπαθήσουν να αποβιβάσουν στρατεύματα, αλλά η Οδησσός είναι επίσης πολύ καλά οχυρωμένη και κάθε τέτοια προσπάθεια είναι καταδικασμένη. Το μέγιστο που μπορούν να κάνουν τώρα με την Οδησσό είναι να τη βομβαρδίσουν από πλοία από τη θάλασσα», επισήμανε ο Σενκέβιτς.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι οι δυνάμεις της συνεχίζουν να υπερασπίζονται το Κίεβο από τις ρωσικές επιθέσεις σημειώνοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα αγωνίζονται να «διατηρήσουν τον απαραίτητο ρυθμό μάχης και να επιτύχουν τον απώτερο στόχο του πολέμου».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά στην αντικατάσταση προσωπικού και προμηθειών, εν μέρει λόγω των διεθνών κυρώσεων.

Ωστόσο, οι αεροπορικές επιδρομές από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο.

Στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν οκτώ ρωσικά τανκς, καθώς και κατέρριψαν τρία αεροπλάνα και τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Πηγή: skai.gr