Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής ασφαλείας του Χαρκόβου

Στην απόλυση του επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στο Χάρκοβο προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πήρε αυτή την απόφαση γιατί «δεν εργάστηκε για την άμυνα της πόλης».

«Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας (του Χαρκόβου), γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του», εξήγησε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, κατέστρεψαν όλες τις υποδομές ζωτικής σημασίας στο Σεβεροντονέτσκ, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάληψη της πόλης αποτελεί τον "κύριο στόχο" της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.

"Ως αποτέλεσμα των ρωσικών πληγμάτων στο Σεβεροντονέτσκ, όλες οι υποδομές ζωτικής σημασίας καταστράφηκαν ... Πάνω από τα δύο-τρίτα των κατοικιών της πόλης έχουν καταστραφεί", δήλωσε ο Ζελένσκι σε τηλεοπτική του ομιλία.

"Η κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ είναι ο κύριος στόχος των δυνάμεων κατοχής", πρόσθεσε.

Η επίσκεψη Ζελένσκι στο Χάρκοβο

O Ζελένσκι επισκέφτηκε σήμερα, Ουκρανούς στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων στο Χάρκοβο.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του, αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στο Χάρκοβο. Μεγάλες στήλες καπνού έγιναν ορατές από τα βορειοανατολικά του κέντρου της πόλης.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

“Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας,” αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, που επικαλείται τη δήλωση του Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα στους στρατιώτες.

Πηγή: skai.gr