«Δεν μπλοφάρω»: Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση - Τι είπε για τα πυρηνικά

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατευθεί», είπε ο Ρώσος πρόεδρος 

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κήρυξε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου μερική επιστράτευση στη Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι πρόθεση της Μόσχας είναι να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να προστατευθεί.

Στο διάγγελμά του, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον πιέζει το Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Διαθέτουμε πολλά όπλα για να απαντήσουμε και δεν πρόκειται για μπλόφα», ανέφερε με νόημα.

Ανακοίνωσε, επίσης, τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας. «Στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους. Σκοπός μας είναι να απελευθερώσουμε το Ντονμπάς και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους αυτούς», ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν να επιστρέψουν υπό τον «ζυγό» της Ουκρανίας. 

Η Ρωσία θεωρεί τις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, που αποτελούν το Ντονμπάς, ανεξάρτητα κράτη από το 2014. Η Μόσχα πλέον ελέγχει το 60% του Ντονέτσκ και τον Ιούλιο έθεσε υπό τον έλεγχό της σχεδόν το σύνολο του Λουχάνσκ.

Το διάγγελμα περιείχε και την ανακοίνωση της υπογραφής του διατάγματος μερικής επιστράτευσης των Ρώσων, με τον κ. Πούτιν να δηλώνει ότι οι σχετικές διαδικασίες στρατολόγησης αρχίζουν «από σήμερα». Η επιστράτευση, είπε, θα αφορά όσους ανήκουν στις εφεδρείες και όχι τον γενικό πληθυσμό. 

«Η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία», αποφάνθηκε ο ηγέτης του Κρεμλίνο: «Έχει αρχίσει έναν πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της Ρωσίας, ξεπερνώντας κάθε όριο».

Επίσης, δεν παρέλειψε να μιλήσει ξανά για νεοναζιστές στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί αναγνωρίσεις σε όλη τη Νότια Ρωσία μέσω των μυστικών υπηρεσιών του.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αυξήσει τα κονδύλια για την παραγωγή όπλων. 

Πηγή: skai.gr