Ο πλουσιότερος Ουκρανός Ρινάτ Αχμέτοφ δεσμεύτηκε να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη Μαριούπολη

Σύμβολο αντίστασης και ηρωισμού αποτελεί πλέον η δοκιμαζόμενη Μαριούπολη, η οποία δέχεται το σφυροκόπημα με όλα τα μέσα από τον ρωσικό στρατό εισβολής στην Ουκρανία.

Ο πλουσιότερος Ουκρανός, ο γνωστός Ρινάτ Αχμέτοφ, δεσμεύτηκε να ανοικοδομήσει τη μαρτυρική πόλη, η οποία, όπως δήλωσε: «Θα ανήκει πάντα στην Ουκρανία».

Ο Αχμέτοφ δήλωσε πεπεισμένος ότι οι ηρωικοί στρατιώτες θα συνεχίσουν την αντίσταση στη Μαριούπολη και στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είπε ότι η περιοχή δοκιμάζεται από το 2014, όταν χάθηκε η Κριμαία. «Χάσαμε όλα τα κεφάλαιά μας στην Κριμαία και στο Ντονμπάς. Χάσαμε τις επιχειρήσεις μας, αλλά αυτό μας έκανε πιο δυνατούς και πιο σκληρούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι η SCM θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης και της Ουκρανίας γενικότερα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Αχμέτοφ εκτιμάται στα 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια και οι επιχειρήσεις του αφορούν κυρίως στις κατασκευές και στα αλουμίνια.

Πηγή: skai.gr