Μακρόν: Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αποκλιμάκωση στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κράτησε αποστάσεις από τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε ομιλία του χθες στη Βαρσοβία είπε ότι ο Πούτιν είναι «χασάπης» και ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». 

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 3: «Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης» εάν υπάρχει ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν είπε επίσης στο France 3 ότι έβλεπε το καθήκον του ως «την επίτευξη πρώτα κατάπαυσης του πυρός και μετά την πλήρη αποχώρηση των [ρωσικών] στρατευμάτων με διπλωματικά μέσα. Αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε ούτε με λόγια ούτε με πράξεις».

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι καθήκον του είναι να συμβάλει για «την επίτευξη πρώτα κατάπαυσης του πυρός και μετά την πλήρη αποχώρηση των [ρωσικών] στρατευμάτων με διπλωματικά μέσα. Αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε ούτε με λόγια ούτε με πράξεις».

 είπε ότι ο Πούτιν είναι «χασάπης» και είπε ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε αργότερα ότι οι ΗΠΑ δεν ζητούσαν αλλαγή καθεστώτος.

Πηγή: skai.gr