Κλείσιμο

Μόσχα: «Παραπληροφόρηση» της Ουάσινγκτον οι αναφορές για πιθανή χημική επίθεση στην Ουκρανία

Η Μόσχα δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία πως η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία αποτελούν παραπληροφόρηση επειδή η Μόσχα κατέστρεψε το 2017 τα τελευταία χημικά αποθέματά της.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι ελέγχει καταγγελίες πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Μαριούπολη.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις δήλωσε χθες, Τρίτη, στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πως η Ρωσία μπορεί να καταφύγει στη χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον υποστήριξε πως ριζοσπαστικοί Ουκρανοί ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες με χρήση χημικών όπλων και πως ο Πράις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαδίδει παραπληροφόρηση.

«Καλούμε την Ουάσινγκτον να σταματήσει να διαδίδει παραπληροφόρηση», αναφέρει η πρεσβεία στη δήλωσή της. «Ο Νεντ Πράις διακρίθηκε για μια ακόμη φορά με τα επιπόλαια λόγια του, που δεν τεκμηριώνονται από κανένα στοιχείο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ