Ουκρανία: Με ένοπλη σύγκρουση και σαμποτάζ στους ρωσικούς αγωγούς απείλησε ο Γιάρος

Έκκληση στους οπαδούς του να πάρουν τα όπλα εναντίον της Ρωσίας απηύθυνε την Κυριακή ο ηγέτης του υπερεθνικιστικού κόμματος Δεξιός Τομέας, Ντμίτρι Γιάρος, απειλώντας να καταστρέψει ρωσικούς αγωγούς στην ουκρανική επικράτεια, αν δεν βρεθεί διπλωματική λύση με τη Μόσχα για την ουκρανική κρίση.

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, ο Γιάρος δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντισταθούν στους ρώσους κατακτητές, την ώρα που διεξάγεται το δημοψήφισμα στην Κριμαία για την προσάρτησή της ή όχι στη Ρωσία.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εχθρό να πραγματοποιήσει μια αστραπιαία επίθεση (χρησιμοποίησε το γερμανικό όρο blitzkrieg) στην ουκρανική επικράτεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρωσία βγάζει χρήματα μέσω των αγωγών μας προς τη Δύση. Εμείς θα καταστρέψουμε αυτούς τους πετρελαιαγωγούς και θα στερήσουμε στον εχθρό μας αυτή την πηγή εισοδήματός του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάρος.

Προειδοποίησε δε ότι η Κριμαία είναι πολύ μικρή για να ικανοποιήσει την όρεξη της «Ρωσικής Αυτοκρατορίας», και ότι το Κρεμλίνο θα επιδιώξει να αναλάβει το σύνολο της Ουκρανίας .

«Ας καεί το έδαφος κάτω από τα πόδια των κατακτητών! Ας τους αφήσουμε να πνιγούν στο αίμα τους όταν επιτίθενται στο έδαφός μας! Ούτε ένα βήμα πίσω! Δεν θα επιτρέψουμε στο αφιονισμένο, ολοκληρωτικό καθεστώς της Μόσχας να προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!» δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η φράση «Ούτε ένα βήμα πίσω!» χρησιμοποιήθηκε από τον Ιωσήφ Στάλιν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μεταβλήθηκε σε δημοφιλές σύνθημα για την αντίσταση του σοβιετικού λαού ενάντια στους Ναζί. Ο χρήση της συγκεκριμένης φράσης προκάλεσε αίσθηση, δεδομένου ότι τα μέλη της ομάδας του Δεξιού Τομέα χρησιμοποιούν διακριτικά που μοιάζουν με τη σβάστικα.

"Το έδαφος θα καεί κάτω από τα πόδια τους"

Ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ δεσμεύθηκε από την πλευρά του να εντοπίσει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όλους όσους προωθούν την απόσχιση της ελεγχόμενης από τη Ρωσία περιοχής της Κριμαίας "υπό το κάλυμμα ρωσικών στρατευμάτων".

"Θέλω να πω πάνω απ΄όλα προς τον ουκρανικό λαό: Μην έχετε καμία αμφιβολία, το ουκρανικό κράτος θα βρει όλους εκείνους τους αρχηγούς της σπείρας κακοποιών της απόσχισης και της διαίρεσης που τώρα, υπό το κάλυμμα ρωσικών στρατευμάτων, προσπαθούν να καταστρέψουν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας", είπε σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καθώς η περιοχή ψηφίζει σε δημοψήφισμα για την ένωσή της με τη Ρωσία.

"Θα τους βρούμε όλους –κι ας πάρει ένα, δύο χρόνια– και θα τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και θα τους δικάσουμε στην Ουκρανία και στα διεθνή δικαστήρια. Το έδαφος θα καεί κάτω από τα πόδια τους" απείλησε ο Γιάτσενιουκ.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ