Ουκρανία: Καταστράφηκαν όλοι οι σταθμοί θερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας

Η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικό έλλειμμα παραγωγής ενέργειας μετά από τα οκτώ κύματα ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ

Λόγο για «σημαντικό έλλειμμα παραγωγής» έκανε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, μετά την καταστροφή όλων των θερμικών και υδροηλεκτρικών σταθμών της χώρας από ρωσικές επιθέσεις, σύμφωνα με το CNN.

Όλοι οι σταθμοί θερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχουν υποστεί ζημιές από τις ανελέητες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις με στόχο το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του την Κυριακή.

Συμπληρωματικά δήλωσε ότι «υπάρχει σημαντικό έλλειμμα παραγωγής ενέργειας» στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, μετά από τα οκτώ κύματα ρωσικών επιθέσεων με στόχο υποδομές ζωτικής σημασίας.

OUKRANIA-ENERGEIA-HLEKTRISMOS

Ο κρατικός πάροχος ενέργειας της Ουκρανίας Ukrenergo τόνισε τη Δευτέρα ότι η καταστροφή που προκλήθηκε από ρωσικές επιθέσεις περιόρισε τις δυνατότητες των θερμοηλεκτρικών σταθμών και «χρειάζεται επιπλέον χρόνος για την αποκατάσταση της εργασίας τους».

Σε ενημέρωση του ο δήμαρχος Οδησσού γνωστοποίησε πως η παροχή ρεύματος και νερού αποκαθίσταται σταδιακά γύρω από το βασικό λιμάνι της πόλης, το οποίο επλήγη από επιδρομές ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών το Σαββατοκύριακο.

«Η κατάσταση στην περιοχή της Οδησσού είναι ακόμη δύσκολη. Η αποκατάσταση της παροχής ρεύματος στους καταναλωτές συνεχίζεται», ανέφερε η Ukrenergo στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook τη Δευτέρα.
 

Πηγή: skai.gr