Ουκρανία: Γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας παρατάσσοντας στο κέντρο του Κιέβου κατεστραμμένα ρωσικά τανκς - Φωτογραφίες

Οι ουκρανικές αρχές έχουν παρατάξει στο κέντρο του Κιέβου τα κουφάρια καμένων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων της Ρωσίας σαν τρόπαια πολέμου, σε μια ένδειξη ότι αψηφούν τον εχθρό.

Την 31η επέτειο ανεξαρτησίας της από την Σοβιετική Ένωση γιορτάζει σήμερα η Ουκρανία, ημερομηνία που συμπίπτει με την συμπλήρωση έξι μηνών από την ρωσική εισβολή στη χώρα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν παρατάξει στο κέντρο του Κιέβου τα κουφάρια καμένων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων της Ρωσίας σαν τρόπαια πολέμου, σε μια ένδειξη ότι αψηφούν τον εχθρό.

Ο στρατός της Ουκρανίας κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικών επιδρομών.

ρωσικά άρματα μάχης

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η σημερινή είναι μια σημαντική ημέρα για τους Ουκρανούς και «για τον εχθρό μας», ενώ κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις προειδοποιήσεις των αρχών και να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν «ειδεχθείς ρωσικές προκλήσεις».

Στο Κίεβο έχουν απαγορευθεί οι δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επιβληθεί στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου. «Έχουμε προγραμματίσει πολλές δραστηριότητες, κάτι που θα δίνει έμφαση στον δρόμο που έχουμε διανύσει. Τον έχουμε διανύσει μαζί –Ουκρανοί στην Ουκρανία, σε όλη τη χώρα μας—ελεύθερη και προσωρινά κατεχόμενη, διότι ο λαός μας πολεμά παντού», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

ρωσικά άρματα μάχης

«Πολεμάμε εναντίον της πιο φρικτής απειλής για το κράτος μας αλλά και σε μια περίοδο που πετύχαμε τον υψηλότερο βαθμό εθνικής ενότητας», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

ρωσικά άρματα μάχης

«Οι Ρώσοι κατακτητές εξακολουθούν να εξαπολύουν αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων στο έδαφος της Ουκρανίας. Μην αγνοείτε τις σειρήνες προειδοποίησης», ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του νωρίς σήμερα το πρωί. Οι ΗΠΑ επίσης εκτίμησαν ότι η Ρωσία ενδέχεται να εκμεταλλευθεί την ημέρα για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών υποδομών και κυβερνητικών κτιρίων. Μάλιστα η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο κάλεσε χθες Τρίτη τους Αμερικανούς που παραμένουν στην Ουκρανία να φύγουν από τη χώρα. 

Πηγή: skai.gr