Ουκρανία: «Έχουμε αρκετές δυνάμεις για να κρατήσουμε υπό τον έλεγχό μας το Μπαχμούτ» λέει εκπρόσωπος του στρατού

«Η σταθεροποίηση της κατάστασης σημαίνει ότι βλέπουμε και ελέγχουμε τις ενέργειες του εχθρού», είπε ο Σερχίι Τσερεβάτι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις της στην στην πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, ωστόσο ο ουκρανικός στρατός είναι σε θέση να «ελέγχει τις ενέργειες του εχθρού» και έχει «αρκετές δυνάμεις για να κρατήσει τον έλεγχο», δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού την Κυριακή.

«Η σταθεροποίηση της κατάστασης σημαίνει ότι βλέπουμε και ελέγχουμε τις ενέργειες του εχθρού», είπε ο Σερχίι Τσερεβάτι ο οποίος εκπροσωπεί τον ανατολικό Όμιλο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Κατανοούμε την κατεύθυνση των ενεργειών του εχθρού. Κατανοούμε τα σχέδια του εχθρού. Γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας και τα μέσα στα οποία βασιζόμαστε. Γνωρίζουμε ότι έχουμε αρκετές δυνάμεις για να κρατήσουμε την πρώτη γραμμή. Και ξέρουμε πού βρίσκονται οι εφεδρείες μας και τι μπορούμε χρησιμοποιήστε για να μας στηρίξετε», συνέχισε. «Και ξέρουμε πώς μπορούμε να χτυπήσουμε τον εχθρό για να τον κάνουμε να αιμορραγίσει στο μέγιστο, να τον αποδυναμώσουμε και να τκαταρρίψουμε το επιθετικό του δυναμικό» επισήμανε.

Ο Τσερεβάτι πρόσθεσε επίσης ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην πρώτη γραμμή της μάχης βοήθησε να αποδειχθεί η εξουσία του στρατού. 

Εν τω μεταξύ, η ρωσική επίθεση είναι σφοδρή, με «πυκνούς βομβαρδισμούς» και συνολικά 268 επιθέσεις στον τομέα Μπαχμούτ τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον στρατό της Ουκρανίας. Ο Τσερεβάτι είπε ότι η Ρωσία έκανε 94 επιθέσεις μόνο στο Μπαχμούτ.

Τα στρατεύματα συμμετείχαν απευθείας σε μάχες 17 φορές στην περιοχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων 13 φορές απευθείας στην πόλη Μπαχμούτ.

Πηγή: skai.gr