Ουκρανία: Επίσκεψη Ζελένσκι στη Χερσώνα - «Θα αποκαταστήσουμε και θα ξαναχτίσουμε τα πάντα»

. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη αποκατάσταση και προστασία του ενεργειακού μας τομέα» είπε ο Ζελένσκι

Την Χερσώνα επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μερικούς μήνες μετά την απελευθέρωση τμημάτων της που ήταν υπό ρωσική κατοχή.

«Ένα ταξίδι εργασίας στην περιοχή της Χερσώνας. Στο χωριό Posad-Pokrovske, πολλά σπίτια και εγκαταστάσεις κοινωνικής υποδομής υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα της ευρείας κλίμακας επιθετικότητας της Ρωσίας», είπε σε ανάρτηση στο Telegram την Πέμπτη. «Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού αποκαθίσταται, ένα ιατρικό εξωτερικό ιατρείο ξαναχτίζεται και οι άνθρωποι επιστρέφουν. Μίλησα με τους ντόπιους για τα τρέχοντα ζητήματα και τις ανάγκες τους. Θα αποκαταστήσουμε και θα ξαναχτίσουμε τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της ενεργειακής υποδομής στη Χερσώνα προτού αποσυρθούν στην ανατολική όχθη του ποταμού Ντνίπρο. Μήνες αργότερα, οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις επιθέσεις, εμποδίζοντας τις εργασίες επισκευής των υποδομών με αποτέλεσμα οι διακοπές ρεύματος να παραμένουν συχνές. 

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε μία από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

«Σκεφτήκαμε την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα αποκατεχόμενα και την επισκευή του εξοπλισμού που καταστράφηκε ως αποτέλεσμα του ρωσικού βομβαρδισμού», είπε. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη αποκατάσταση και προστασία του ενεργειακού μας τομέα».

Χθες, Τετάρτη, ο Ζελένσκι πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται στρατιώτες στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ κοντά στις γραμμές του μετώπου.

Πηγή: skai.gr