Επικοινωνία του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Ρέζνικοφ με τον Χουλουσί Ακάρ – Συζήτησαν για «πρότζεκτ στη Μαύρα Θάλασσα»

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «πρότζεκτ στη Μαύρα Θάλασσα» που συζήτησαν οι δύο άνδρες ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα.  

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ ανέφερε τη Δευτέρα ότι είχε επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ κάνοντας λόγο για «πρότζεκτ στη Μαύρα Θάλασσα» που συζήτησαν οι δύο άνδρες ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα.  

«Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε με μια συζήτηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε νέα πρότζεκτ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας για να διασφαλίσουμε την ελεύθερη πλοήγηση και την ασφάλεια των εμπορικών μεταφορών. Ευχαριστώ, υπουργέ Ακάρ, για την τουρκική ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία και τους ανθρώπους της».
 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πρόσφατα ότι τα πλοία που μεταφέρουν σιτηρά μπορούν να αποπλεύσουν από τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα μέσω «ανθρωπιστικών διαδρόμων» και ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εγγυηθεί την ασφάλειά τους, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει επίσης ότι η Μόσχα δεν θα εκμεταλλευθεί την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία για τους σκοπούς της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

Πηγή: skai.gr