ΗΠΑ: Αστυνομικοί παρακολουθούσαν αδιάφοροι την ώρα που 34χρονος πνίγεται και εκλιπαρεί για βοήθεια - Βίντεο

Η τοπική αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρο το βίντεο του περιστατικού επειδή είπε ότι ο πνιγμός αποτελούσε πολύ ευαίσθητο υλικό, σύμφωνα με τοπικό σταθμό, αλλά παρείχε τους δραματικούς διαλόγους που υπάρχουν στο βίντεο. 

Ένας 34χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από πνιγμό σε μια λίμνη της Αριζόνα, ενώ παρευρισκόμενοι αστυνομικοί αγνοούσαν τις δραματικές εκκλήσεις του για βοήθεια, σύμφωνα με βίντεο από κάμερα σώματος. 

Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για καβγά μεταξύ ενός ζευγαριού, όταν ξαφνικά άνδρας πήδηξε στη λίμνη, ανέφερε ο τοπικός σταθμός News 12.

Ο Σον Μπίκινγκς, 34 ετών, και η σύντροφός του αρνήθηκαν ότι υπήρχε σωματική βία μεταξύ τους όταν οι αστυνομικοί έφτασαν λίγο μετά τις 5 π.μ.

Οι αστυνομικοί είπαν στο ζευγάρι ότι έλεγχαν τα ονόματά τους στη βάση δεδομένων για να ελέγξουν εάν είχαν εκκρεμή εντάλματα σύλληψης, όταν ο Μπίκινγκς σκαρφάλωσε πάνω από έναν φράχτη ενός μέτρου και έπεσε στη λίμνη, όπως δείχνουν πλάνα από την κάμερα σώματος. 

«Θα πάω για μπάνιο», είπε ο Μπίκινγκς. «Είμαι ελεύθερος να πάω σωστά;»

Οι αστυνομικοί είπαν στον 34χρονο ότι δεν του επέτρεπαν να κολυμπήσει στη λίμνη καθώς στέκονταν στην άλλη πλευρά του φράχτη.

Μπορεί να δει κανείς τον Μπίκινγκς να κάνε απλωτές από την ακτή καθώς ένας αξιωματικός ρωτά τους άλλους: «Πόσο μακριά πιστεύετε ότι θα μπορέσει να κολυμπήσει;» πριν τελειώσει το βίντεο.

Η τοπική αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρο το βίντεο του περιστατικού επειδή είπε ότι ο πνιγμός αποτελούσε πολύ ευαίσθητο υλικό, σύμφωνα με το News12, αλλά παρείχε τους δραματικούς διαλόγους που υπάρχουν στο βίντεο. 

Στην απομαγνητοφώνηση ο Μπίκινγκς εμφανίζεται να λέει στους αστυνομικούς ότι πνίγεται κι αυτοί του απαντούν να… κολυμπήσει μέχρι τον πυλώνα και να τον πιάσει για να κρατηθεί στη ζωή.

«Πνίγομαι», είπε.

«Έλα πίσω στον πυλώνα», απαντά ένας αστυνομικός. 

«Δεν μπορώ... Δεν μπορώ», είπε ο Μπίκινγκς.

«Εντάξει, δεν θα πηδήξω στη λίμνη μετά από σένα», λέει άλλος. 

«Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ», εκλιπαρεί ο Μπίκινγκς. «Δεν μπορώ να τον αγγίξω. Ω Θεέ, σε παρακαλώ βοηθήστε με. Βοηθήστε με».

Η σύντροφος του Μπίκινγκς επίσης παρακαλά τους αστυνομικούς να κάνουν κάτι για να τον βοηθήσουν. «Είμαι απελπισμένη γιατί πνίγεται ακριβώς μπροστά σας και δεν βοηθάτε», είπε. Αντιδρώντας, ένας από τους αστυνομικούς απειλεί ότι θα την βάλει στο περιπολικό αν δεν ηρεμήσει.

Όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να πάρει να σώσει τον Μπίκινγκς με μια βάρκα, ήταν πια πολύ αργά.

Δεν είναι σαφές πόσος χρόνος πέρασε από τη στιγμή που ο 34χρονος έπεσε στο νερό και τη στιγμή του πνιγμού του. Η σορός του ανασύρθηκε από τη λίμνη ώρες αργότερα στις 11:20 π.μ.

Η αστυνομία του Σκοτσντέιλ και το τμήμα δημόσιας ασφάλειας ερευνούν το περιστατικό και την αντίδραση της αστυνομίας.

Οι τρεις αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν στην κλήση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετ' αποδοχών εν αναμονή της έρευνας, σύμφωνα με το News12.

Πηγή: skai.gr