Drone κατέστρεψε ρωσικό πλοίο κοντά στο Φιδονήσι, υποστηρίζουν οι Ουκρανοί - Βίντεο από τη στιγμή του βομβαρδισμού

Η Ουκρανία υποστήριξε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο, κοντά στο Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, που έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης έναντι της ρωσικής εισβολής.

Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 «έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor», ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εργοστάσιο τουρκικών Drone στην Οδησσό

Πύραυλοι έπληξαν την πόλη- λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σήμερα, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της περιφερειακής διοίκησης Σέρχιι Μπράτσουκ, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Μπράτσουκ είπε, επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους νωρίτερα σήμερα.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σύννεφα μαύρου καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter, ο κύριος στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν το Odessa Aviation Factory, το οποίο ασχολείται με την επισκευή και συντήρηση των τουρκικών drones, Bayraktar TB2.

Η Ουκρανή δημοσιογράφος Όλγα Τοκαριούκ ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ότι οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους ενόψει της 9ης Μαΐου, της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας που γιορτάζει τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους στην Οδησσό νωρίτερα σήμερα, γράφοντας:

«Ο εχθρός συνεχίζει όχι μόνο τη φυσική καταστροφή των υποδομών της περιοχής, αλλά και την ψυχολογική πίεση στον άμαχο πληθυσμό. Δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις με πυραύλους», ανέφερε.

Σφυροκόπημα και στο Χάρκοβο 

Στο μεταξύ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στην περιοχή του Χαρκόβου το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής του Χάρκοβο, ένας πύραυλος έπεσε στην οροφή του Εθνικού Μουσείου Hryhoriy Skovoroda, ενός μουσείου αφιερωμένου σε έναν Ουκρανό φιλόσοφο.

Σύμφωνα με τον Oleh Synyehubov, ένας 35χρονος που φρόντιζε το κτίριο τραυματίστηκε.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο Telegram δείχνουν την καταστροφή που προκλήθηκε στο κτίριο.

«Τα εκθέματα είχαν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος», είπε ο Synyehubov στο Telegram.

Πηγή: skai.gr