Κλείσιμο

Μυστήριο με τον διάλογο Ζελένσκι-Μπένετ: «Δέξου την προσφορά Πούτιν και παραδώσου»

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τη συνομιλία του Ουκρανού προέδου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ, καθώς το Κίεβο διαψεύδει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «είπε στον Ζελένσκι να δεχτεί την πρόταση του Πούτιν για τερματισμό του πολέμου»

Η Jerusalem Post επικαλούμενη ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης της Ουκρανίας ανέφερε ότι η προσφορά που έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία αυτή την εβδομάδα περιείχε πολλές ουκρανικές θυσίες, ωστόσο ο Ζελένσκι επέλεξε να μην ακολουθήσει τη συμβουλή του Μπένετ.

Η πηγή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το τηλεφώνημα ξεκίνησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος είπε στον Ουκρανό ηγέτη: «Αν ήμουν στη θέση σου, θα σκεφτόμουν τις ζωές των ανθρώπων μου και θα δεχόμουν την προσφορά».

Η απάντηση του Ζελένσκι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν απλά: «Σας ακούω».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συμβουλές που φέρεται να έδωσε ο Μπένετ δεν άρεσαν στον Ουκρανό πρόεδρο και τους συμβούλους του.

«Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε», φέρεται να είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή». 

Πηγή: skai.gr