Ανάλυση BBC: Είναι έτοιμος ο Πούτιν να «αποδεκατίσει» το Κίεβο;

«Ο Πούτιν είναι ξεκάθαρα ανυπόμονος. Και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. H Ρωσία περνά σε μια νέα φάση αυτής της σύγκρουσης», αναφέρει ανάλυση του BBC σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει το πυροβολικό τους, τους εκτοξευτές πυραύλων τους, τα drones τους, τους πυραύλους τους, κοντά σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου.

«Ίσως η καλύτερη ένδειξη για το πώς θα δώσει η Ρωσία τις τελικές μάχες για την πόλη είναι αν κοιτάξετε πώς πολέμησαν στο Γκρόζνι, στην Τσετσενία και στο Χαλέπι, στη Συρία - μάχες από δρόμο σε δρόμο, αλλά αποδεκατίζοντας τις πόλεις. Θα το κάνει αυτό ο Πούτιν στο Κίεβο; Είναι δύσκολο να πούμε.», επισημαίνει.

Το Κίεβο είναι ιστορικό - ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ρως το Κιέβου, πολύ πριν καν υπάρξει η Μόσχα. «Και αν καταστρέψει το Κίεβο, και τα νέα για αυτό φτάσουν στη Ρωσία, θα πλήξει τη δημοφιλία του», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, τονίζει ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει μέχρι να να υποτάξει την Ουκρανία στη θέλησή του. «Θα προτιμούσε να καταστρέψει την Ουκρανία, παρά να ενταχθεί αυτή στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», καταλήγει η ανάλυση του BBC. 

Πηγή: skai.gr