Κλείσιμο

Bild: Η «μυστική» συνάντηση Σρέντερ- Αμπράμοβιτς στη Μόσχα και η «άγνοια» του Βερολίνου

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ συναντήθηκε με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς στη Μόσχα για αρκετές ώρες την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Bild.

Ο σκοπός της «διπλωματικής» αποστολής του λόμπι της Gazprom παραμένει άγνωστος.

Ο Σρέντερ, ο οποίος δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου στη Nord Stream AG και τη Rosneft παρά τις εκκλήσεις της γερμανικής κυβέρνησης, συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής των ρωσικών αντιπροσωπειών στις συνομιλίες με την Ουκρανία, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Η Bild επισήμανε ότι ο Σρέντερ συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς το βράδυ της Πέμπτης στο πολυτελές ξενοδοχείο Kempinski κοντά στο Κρεμλίνο.

Η ομάδα του Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι έμαθαν για το ταξίδι του πρώην καγκελαρίου στη Μόσχα μόνο μέσω του τύπου, ενώ η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε ότι είχε αναθέσει στον Σρέντερ να ενεργήσει ως ενδιάμεσος στον επί χρόνια φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας το βράδυ της Πέμπτης σε μία προσπάθεια εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Πούτιν και έχει δεσμούς με ρωσικές εταιρείες, είχε συναντήσει Ουκρανούς που συνδέονται με την αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών του Κιέβου στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, έγραφε σε άλλο δημοσίευμα η Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, ο Σρέντερ ήταν ο μόνος που είχε απευθείας επαφές τόσο με τον Πούτιν όσο και με κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr