Ουκρανία: «Άλλο ένα προκλητικό βήμα» από τη Ρωσία η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, λέει το ΥΠΕΞ

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ ζήτησε να διεξαχθεί Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας ενώ παράλληλα κάλεσε την G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση να προειδοποιήσουν τη Λευκορωσία για «μεγάλες συνέπειες» εάν δεχτεί τα ρωσικά όπλα.

Ως ένα «άλλο ένα προκλητικό βήμα» της Μόσχας που υπονομεύει «το διεθνές σύστημα ασφαλείας στο σύνολό του» περιέγραψε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Κιέβου την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία.

«Η Ρωσία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη χρόνια ανικανότητά της να είναι υπεύθυνος διαχειριστής πυρηνικών όπλων ως μέσο αποτροπής και πρόληψης πολέμου, όχι ως εργαλείο απειλών και εκφοβισμού» ανέφερε το υπουργείο και ζήτησε να διεξαχθεί Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας ενώ παράλληλα κάλεσε την G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση να προειδοποιήσουν τη Λευκορωσία για «μεγάλες συνέπειες» εάν δεχτεί τα ρωσικά όπλα.

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Η Ουκρανία καλεί όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να μεταφέρουν στο εγκληματικό καθεστώς Πούτιν την κατηγορηματική απαράδεκτη αυτή τη νέα πυρηνική πρόκληση και να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να αποτρέψουν με αποτελεσματικότητα κάθε πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από το κράτος επιτιθέμενο.»

Πηγή: skai.gr