Ουγγαρία: Ενισχύει τις δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία φοβούμενη κλιμάκωση της κρίσης

Ουγγαρία: Ενισχύει τις δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία φοβούμενη κλιμάκωση της κρίσης

Η Ουγγαρία θα αναπτύξει αδιευκρίνιστο αριθμό δυνάμεων κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να αναλάβουν ανθρωπιστική δράση, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη σελίδα του στο Facebook.

Πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης κάνουν προετοιμασίες για να δεχτούν πιθανόν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα θελήσουν να φύγουν από την Ουκρανία εάν η κρίση με τη Ρωσία κλιμακωθεί.

«Η ασφάλεια της Ουγγαρίας είναι το σημαντικότερο πράγμα, ενισχύουμε τα σύνορα Ουκρανίας-Ουγγαρίας», ανέφερε η ανακοίνωση. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η υπεράσπιση των συνόρων και η προετοιμασία μιας ανθρωπιστικής αποστολής είναι εξίσου σημαντικά έργα. Δεν ανέφερε πόσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν.

Ο υπουργός Άμυνας Τίμπορ Μπένκο είπε ότι η ανάπτυξη αυτή είναι αναγκαία για την περίπτωση που η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία επεκταθεί μέχρι τα σύνορα με την Ουγγαρία, μετέδωσε το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συγκάλεσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και είπε στον υπουργό Άμυνας να εμποδίσει ένοπλες ομάδες να περάσουν τα σύνορα.

Στη δυτική Ουγγαρία είναι προγραμματισμένες για αυτήν την εβδομάδα στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ