Ο Όσκαρ Πιστόριους ζητά πρόωρη αποφυλάκιση - Θεωρεί ότι έχει εκτίσει την ποινή του

Μπέρδεμα από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις για το πότε ξεκίνησε η ποινή του πρώην χρυσού παραολυμπιονίκη, ο οποίος δολοφόνησε τη σύντροφό του το 2013

Την πρόωρη αποφυλάκισή του θα επιδιώξει μέσω προσφυγής στο δικαστήριο ο Όσκαρ Πιστόριους, ο παραολυμπιονίκης που δολοφόνησε τη σύντροφό του.

Ο πρώην χρυσός Παραολυμπιονίκης καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης 13 ετών, καθώς αποδείχθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τη Ρίβα Στίνκαμπ μέσα από μια κλειδωμένη πόρτα τουαλέτας. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι ένας διαρρήκτης είχε εισβάλει στο σπίτι τους και ότι βρήκε νεκρή τη νεαρή κοπέλα.

Ο Πιστόριους θα προσφύγει στο δικαστήριο, ζητώντας την πρόωρη αποφυλάκισή του, λόγω διαφωνίας σχετικά με το πότε ξεκίνησε η ποινή του. Ο χρυσός παραολυμπιονίκης υποστηρίζει ότι έχει ήδη εκτίσει αρκετό χρόνο στη φυλακή για να δικαιούται αποφυλάκιση υπό όρους, και ως εκ τούτου οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν εάν μπορεί να αποφυλακιστεί πρόωρα.

Το 2017, η SCA είπε ότι ο Πιστόριους θα έπρεπε να εκτίσει 13 χρόνια και πέντε μήνες για τη δολοφονία της Steenkamp - ανατρέποντας μια προηγούμενη, πιο ήπια ποινή έξι ετών για φόνο.

Πέρυσι, το ίδιο δικαστήριο έκρινε ότι η τρέχουσα θητεία του έπρεπε να χρονολογηθεί από τον Οκτώβριο του 2014, όταν αρχικά είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από υπαιτιότητα.

Ο Πιστόριους θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο του Γκαουτένγκ να διατάξει το συμβούλιο αποφυλάκισης να συγκαλέσει ακρόαση για αυτόν. Εάν αυτό το αίτημα γίνει δεκτό, η ακρόαση ζητά να γίνει εντός 30 ημερών από τη διαταγή.

Ωστόσο, η φυλακή Atteridgeville, όπου κρατείται, λέει ότι το εφετείο έχει εκδώσει αντιφατικές αποφάσεις. Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών λέει επίσης ότι ζητά δικαστική απόφαση για να καθορίσει την ημερομηνία έναρξης της ποινής του.

Πηγή: skai.gr