Κλείσιμο

Ομηρία σε συναγωγή στο Τέξας: Tαυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη

Ταυτοποιήθηκε από τις αμερικανικές αρχές ο δράστης της ομηρίας που έλαβε χώρα χθες σε συναγωγή στο Τέξας.

Πρόκειται για τον 44χρονο Βρετανό υπήκοο Malik Faisal Akram ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά όταν και ο τελευταίος εκ των τεσσάρων ανθρώπων που κρατούσε ως ομήρους στη συναγωγή για 10 ώρες, αφέθηκε ελεύθερος.

Την επιχείρηση έφερε εις πέρας ομάδας του FBI SWAT.

Όπως αναφέρει το AP, ο Άκραμ  πραγματοποίησε ζωντανή μετάδοση στο Facebook κατά την διάρκεια της ομηρίας, κατά την οποία και απαίτησε την απελευθέρωση ενός Πακιστανού νευροεπιστήμονα που καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν. Τ

Το FBI και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το ποιος πυροβόλησε τον Άκραμ όταν έληξε η αντιπαράθεση.

Εκτιμάται πως ο δράστης δεν είχε συνεργούς.

Τα στοιχεία του δράστη είχαν γίνει γνωστά ήδη από ρεπορτάζ των διεθνών μέσων ενημέρωσης νωρίτερα με τις αρχές να επιβεβαιώνουν πλέον κι επίσημα τις υπάρχουσες πληροφορίες.

 Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ένας ένοπλος που διέκοψε τη θρησκευτική λειτουργία σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας το Σάββατο και πήρε τέσσερις ανθρώπους ομήρους, επιδόθηκε σε μια "πράξη τρομοκρατίας".

Πηγή: ap