Επιπλέον 800 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια -Δείτε την ομιλία του Μπάιντεν

Ακόμη 800 εκατ. δολάρια θα στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία ως πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Αυτή η επιπρόσθετη βοήθεια θα ανεβάσει τη συνολική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια την τελευταία εβδομάδα.

Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 600 αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger, 2.600 αντιτεθωρακισμένων συστημάτων Javelin, σχεδόν 40 εκατομμύρια φυσίγγια φορητών όπλων, 200 εκτοξευτές χειροβομβίδων και πυρομαχικών, 200 κυνηγετικά όπλα και 200 ​​πολυβόλα. 

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε μια παθιασμένη ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ζητώντας περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, ζώνη «απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από τη χώρα του και ακόμη πιο σκληρές κυρώσεις για τη Ρωσία.

Όπως είπε ο Μπάιντεν, ο Ζελένσκι ήταν πειστικός και συγκεκριμένος στον λόγο που έβγαλε στο Κογκρέσο

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το κουράγιο των Ουκρανών έχει εμπνεύσει όλο τον κόσμο. «Ο Πούτιν βομβαρδίζει πολυκατοικίες, νοσοκομεία, μαιευτήρια. Χτες λάβαμε πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν ομήρους εκατοντάδες γιατρούς και ασθενείς στο νοσοκομείο της Μαριούπολης. Αυτό είναι κτηνωδία.» 

Είπε, επίσης, ότι ο κόσμος είναι ενωμένος και αποφασισμένος να κάνει τον Πούτιν να πληρώσει ένα «πολύ βαρύ τίμημα». «Οι ΗΠΑ ηγούνται αυτής της προσπάθειας μαζί με τους συμμάχους της. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε ήδη τιμωρήσει των Πούτιν με κυρώσεις. Πήραμε πολύ σοβαρά την απειλή του Πούτιν.»

Πηγή: skai.gr