Κλείσιμο

Οι Βρετανοί κόβουν το ίντερνετ στο σπίτι λόγω μεγάλης αύξησης στο κόστος

Έως και 1 εκατ. πολίτες έχουν διακόψει τις συνδέσεις τους, με τις τιμές να είναι ακόμα και 17% αυξημένες φέτος

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οργάνωση αρωγής στη Βρετανία κατηγορεί τις εταιρείες παροχής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο ότι αποκλείουν τους ασθενέστερους πολίτες από τις υπηρεσίες τους με τις αυξημένες τιμές τους.

Η οργάνωση Citizens Advice υπολογίζει με βάση έρευνα σε δείγμα 6.000 ενηλίκων πως έως και 1 εκατομμύριο πολίτες στη χώρα έχουν διακόψει τη σύνδεση ίντερνετ λόγω της ακρίβειας, με τις τιμές να είναι ακόμα και 17% αυξημένες φέτος.

Όσοι λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα δε, είναι έξι φορές πιο πιθανό να έχουν διακόψει τη σύνδεση τους τελευταίους 12 μήνες.

«Ο ρυθμός με τον οποίο άνθρωποι αποκλείονται από την πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω κόστους είναι ανησυχητικός», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Citizens Advice ντέιμ Κλαιρ Μόριαρτι.

Η οργάνωση ζητά από τις εταιρείες να διαφημίζουν πιο έντονα τις «κοινωνικές χρεώσεις», δηλαδή τις ειδικές προσφορές για υψηλής ποιότητα και χαμηλότερου κόστους ίντερνετ που προβλέπονται για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή του τομέα των επικοινωνιών, την Ofcom, μόλις το 5% των νοικοκυριών που δικαιούνται τις κοινωνικές χρεώσεις τις διεκδικούν.

Πηγή: skai.gr