Οι ΗΠΑ «βλέπουν» τη Ρωσία πίσω από τη διαρροή μυστικών εγγράφων στα social media

Τα έγγραφα φαίνεται να έχουν τροποποιηθεί αλλοιώνοντας προς τα κάτω τις πραγματικές απώλειες των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι

Τη Ρωσία ή φιλορωσικά στοιχεία «βλέπουν» Αμερικανοί πιθανότατα πίσω από τη διαρροή αρκετών απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσφέρουν πληροφορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα μα τα όσα δήλωσαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters. 

Τα έγγραφα φαίνεται να έχουν τροποποιηθεί αλλοιώνοντας προς τα κάτω τις πραγματικές απώλειες των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις τους ήταν άτυπες και ξεχωριστές από την έρευνα για την ίδια τη διαρροή.

Οι αξιωματούχοι μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος και αρνήθηκαν να συζητήσουν τα έγγραφα με οποιαδήποτε λεπτομέρεια. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε από την πλευρά του να σχολιάσει την αυθεντικότητα των εγγράφων, τα οποία χρονολογούνται την 1η Μαρτίου και φέρουν σήματα που τα δείχνουν ταξινομημένα ως «Μυστικά» και «Άκρως Απόρρητα».

Ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι 16.000 έως 17.500 ρωσικές δυνάμεις είχαν σκοτωθεί από την εισβολή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Θεωρούν ότι περίπου 200.000 Ρώσοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι.

Πηγή: skai.gr