ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ζελένσκι αποκλείει την παραχώρηση ουκρανικού εδάφους σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι  ότι μια προβλεπόμενη εαρινή ρωσική επίθεση είχε ήδη ξεκινήσει - Επανέλαβε τις εκκλήσεις του για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια

Την παραχώρηση οποιουδήποτε ουκρανικού εδάφους σε μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, απέκλεισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο ηγέτης της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι η παραχώρηση γης θα σήμαινε ότι η Ρωσία θα μπορούσε «να συνεχίσει να διεκδικεί».

Πρόσθεσε επίσης ότι μια προβλεπόμενη εαρινή επίθεση είχε ήδη ξεκινήσει. «Οι ρωσικές επιθέσεις γίνονται ήδη από διάφορες κατευθύνσεις», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό. Ωστόσο, όπως τόνισε πιστεύει ότι οι δυνάμεις της χώρας του μπορούν να συνεχίσουν να αντιστέκονται στην προέλαση της Ρωσίας μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε τις εκκλήσεις του για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους και υπογράμμισε ότι τα δυτικά όπλα θα φέρουν την ειρήνη πιο κοντά. 

«Φυσικά, τα σύγχρονα όπλα επιταχύνουν την ειρήνη. Τα όπλα είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Ρωσία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Απηύθυνε επίσης μια προειδοποίηση προς τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο λέγοντας «ελπίζω ότι [η Λευκορωσία] δεν θα συμμετάσχει [στον πόλεμο]. Αν γίνει, θα πολεμήσουμε και θα επιβιώσουμε». 

Πηγή: skai.gr