Τι γράφει ο τουρκικός τύπος για τις απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος χθες εξαπέλυσε ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, λέγοντας: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά. Δεν κάνω πλάκα.»

Στα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών τουρκικών εφημερίδων πρωταγωνιστούν οι απειλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, αλλά στις υπόλοιπες εφημερίδες πρώτο θέμα είναι η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν χθες από τη Σμύρνη, όπου βρέθηκε για την αποβατική άσκηση EFES, εξαπέλυσε ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, λέγοντας: «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά. Δεν κάνω πλάκα.»

Σε αναρτήσεις του, επίσης, στο Twitter έγραψε στα ελληνικά ότι «προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.»

Και συνέχισε: «Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.... δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν.»

Πηγή: skai.gr