Τα γυρίζει και δηλώνει αθώος ο γκουρού των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Ο Sam Bankman-Fried έφτασε, σήμερα, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για να απαντήσει στις κατηγορίες ότι εξαπάτησε επενδυτές για 1,8 δισ. δολάρια ωστόσο δήλωσε αθώος

Το πρώην αφεντικό της FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, αρνείται τις κατηγορίες ότι εξαπάτησε πελάτες και επενδυτές.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ έφτασε, σήμερα, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για να απαντήσει στις κατηγορίες ότι εξαπάτησε επενδυτές για 1,8 δισ. δολάρια ωστόσο δήλωσε αθώος. Ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι πήρε καταθέσεις πελατών στο FTX για να χρηματοδοτήσει την άλλη εταιρεία του, την Alameda Research, ώστε να αγοράσει ακίνητα και να κάνει πολιτικές δωρεές.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του τον περασμένο μήνα με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πάνω από 100 χρόνια σε περίπτωση που καταδικαστεί. 

Δύο από τους στενότερους συναδέλφους του παραδέχθηκαν από την πλευρά τους πως είναι ένοχοι και συνεργάζονται με τις αρχές για την υπόθεση.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε πριν από τη σύλληψή του, ο 30χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ παραδέχτηκε τις αποτυχίες του, αλλά απέδωσε την αποτυχία σε δικά του «λάθη».

Σήμερα ωστόσο, αρνήθηκε δημοσίως ότι διέπραξε- εν γνώσει του- την απάτη, σχεδιάζοντας να επιμείνει στην αθωότητά του.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ  ο οποίος ίδρυσε την FTX το 2019, ήταν μια από τις πιο υψηλές προσωπικότητες στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, γνωστός για τους πολιτικούς δεσμούς του, τις επικυρώσεις διασημοτήτων και τις διασώσεις άλλων εταιρειών που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Τον περασμένο Νοέμβριο ωστόσο, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου, αφού η υποτιθέμενη υπεξαίρεση κεφαλαίων πελατών άφησε μια «τρύπα» πολλών δισεκατομμυρίων στα βιβλία της.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ  κατηγορείται για οκτώ κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης εκστρατείας. 

Ο Μπάνκμαν-Φριντ  συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στις Μπαχάμες, όπου ζούσε και είχε την έδρα η FTX.

Πηγή: skai.gr