Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δε χρειάζεται να κάνει τεστ για κορωνοϊό γιατί δεν έχει συμπτώματα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει υποβληθεί σε τεστ του νέου κορωνοϊού και δεν χρειάζεται να κάνει ένα τέτοιο τέστ καθώς είναι υγιής και δεν παρουσιάζει συμπτώματα ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Ο Πρόεδρος δεν είναι αναγκαίο να υποβληθεί σε τέστ κορωνοϊού, επειδή ο ίδιος, δόξα σοι ο Θεός, νοιώθει περίφημα και συνεχίζει να εργάζεται με βάση το πρόγραμμα του» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Παράλληλα ο Πεσκόφ είπε ότι όσοι έρχονται άμεσα σε επαφή μαζί του κάνουν το τέστ, όπως για παράδειγμα οι εργάτες της γέφυρας της Κριμαίας, του οποίους ο πρόεδρος Πούτιν βράβευσε στις 18 Μαρτίου στην Σεβασοτύπολη.

«Πράγματι, έτσι έγινε. Θεωρούμε ότι αυτά είναι επιβεβλημένα μέτρα πρόληψης. Για να μπορεί ο πρόεδρος να συνεχίσει να εργάζεται με βεβαιότητα, όλοι όσοι τον περιβάλλουν, πρέπει να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 199 κρούσματα, που είναι πολύ λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί απότομα τις επόμενες μέρες, ενώ ένα άτομο που είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό έχει πεθάνει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ίδιος είχε κάνει τεστ κορωνοϊού όπως και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ