Ο Μπιλ Μπερνς νέος αρχηγός της CIA - Μπάιντεν: Ο αμερικανικός λαός θα κοιμάται ήσυχος

Ο βετεράνος διπλωμάτης Μπιλ (Ουίλιαμ) Μπερνς θα είναι ο νέος αρχηγός της CIA όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το abcnews.

Πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία και την Ιορδανία, ο 64χρονος Μπερνς θήτευσε για 33 χρόνια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη θητεία τόσο Ρεπουμπλικανών όσο και Δημοκρατών προέδρων. Είναι έμπειρος διπλωμάτης που έφτασε έως το αξίωμα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών πριν αποσυρθεί το 2014 προκειμένου να διευθύνει το think tank για την εξωτερική πολιτική, «Carnegie Endowment of International Peace».

Τον τελευταίο χρόνο έγραψε επικριτικά άρθρα για τις επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ στην Εξωτερική Πολιτική.

«Ο Μπιλ Μπερνς είναι ένας υποδειγματικός διπλωμάτης, με εμπειρία δεκαετιών στην διεθνή σκηνή,για την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας», δήλωσε ο Μπάιντεν. 

Συμμερίζεται, πρόσθεσε ο Μπάιντεν, την πεποίθησή μου ότι οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να είναι πάνω από την πολιτική και πως οι αξιωματούχοι τους υπηρετούν το έθνος και αξίζουν ευγνωμοσύνης και σεβασμού.

«Ο Πρέσβης Μπερνς φέρει τη γνώση, την κρίση και την προοπτική που χρειαζόμαστε για να αποτρέψουμε και να αντιμετωπίσουμε απειλές πριν φτάσουν κοντά μας. Ο αμερικανικός λαός θα κοιμάται ήσυχος με εκείνον επόμενο Διευθυντή της CIA», ανέφερε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr