Ο Ερντογάν παίζει το χαρτί της βάσης του Ιντσιρλίκ – Το μήνυμα στην Ουάσιγκτον

Σε μια διαρροή με νόημα σχετικά με τη βάση του Ιντσιρλίκ προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τόσο προς τα τουρκικά όσο και προς τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ μαίνονται ακόμη οι αντιδράσεις για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Άγκυρα θυμίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η βάση του Ιντσιρλίκ, - η οποία έχει και νατοϊκά πυρηνικά, βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της Τουρκίας, υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και πως εκεί κυματίζει η τουρκική σημαία.

Η Τουρκία αγόρασε 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik από τη Ρωσία

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα προχώρησε σε μια φιλική κίνηση προς τη Μόσχα, αγοράζοντας 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnin τα οποία θα φτάσουν στην Τουρκία μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η χώρα έχει ήδη αγοράσει ακόμη 50 εκατ. δόσεις εμβολίων από την Κίνα και 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Τη Δευτέρα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε τουρκική φαρμακευτική εταιρεία θα παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στα εργοστάσιά της στην Τουρκία.

Νέα κόντρα με το Παρίσι μετά τα tweets κατά του πρακτορείου Anadolu

Την ίδια ώρα, η Τουρκία κατηγόρησε τη Γαλλία για «καταπίεση» των μέσων ενημέρωσης, αφού το Παρίσι κατηγόρησε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για «διάδοση ψευδών ειδήσεων» σχετικά με την κατάσταση των Μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Ο γαλλικός οργανισμός της Γενικής Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής για την Πρόληψη Εγκλημάτων και της Ριζοσπαστικοποίησης (SG-CIPDR), δημοσίευσε χθες σειρά επικριτικών tweets εναντίον του Anadolu, χαρακτηρίζοντάς το «όργανο προπαγάνδας».

Αυτές οι κατηγορίες προκάλεσαν σήμερα την έντονη αντίδραση του διευθυντή της υπηρεσίας επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος επανέλαβε τις κατηγορίες εναντίον της Γαλλίας για ισλαμοφοβία και υπερασπίστηκε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Διαπιστώνουμε ότι η Γαλλία συνεχίζει την πολιτική διακρίσεων και καταπίεσης εναντίον μουσουλμάνων, αλλά και των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε ο Αλτούν σε tweet του.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,