Ο Ελ Τσάπο εκλιπαρεί τον Πρόεδρο του Μεξικού να τον βγάλει από τη «σκληρή» φυλακή των ΗΠΑ - Βίντεο

«Είχε πρόβλημα με τους γομφίους του και αντί να τους περιποιηθούν, τους έβγαλαν για να μην φασαριάζει», δηλώνει ο δικηγόρος του

Ο καταδικασμένος βασιλιάς των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν γκρινιάζει για τις «σκληρές και άδικες» συνθήκες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας των ΗΠΑ που βρίσκεται και εκλιπαρεί τις αρχές στο Μεξικό να τον μεταφέρουν στην πατρίδα του.
 


Ο διαβόητος διακινητής ναρκωτικών, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2017 και τώρα είναι κλεισμένος σε μια υπερ-μεγίστης ασφαλείας ομοσπονδιακή φυλακή στο Κολοράντο, παρακαλεί τον Πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανιουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ να τραβήξει τα νήματα και να τον πάρει πίσω στο σπίτι.

 


Ο δικηγόρος του Γκουσμάν δήλωσε ότι τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που όταν ο πελάτης του είχε πονόδοντο, οι υπάλληλοι της φυλακής απλώς του έσφιξαν τα δόντια.

ελτσαπο



«Δεν βλέπει τον ήλιο, το φαγητό είναι πολύ κακής ποιότητας, δεν υπάρχει υγειονομική περίθαλψη», είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Χοσέ Ρεφούτζιο Ροντρίγκεζ. «Είχε πρόβλημα με τους γομφίους του και αντί να τους περιποιηθούν, τους έβγαλαν για να μην φασαριάζει», είπε ο Ροντρίγκεζ.
 

ελτσαπο

Ο Γκουσμάν, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2019, κρατείται τώρα σε απομόνωση και του επιτραπεί μόνο 6 τηλεφωνήματα από τον Μάρτιο του 2022, είπε ο δικηγόρος του, αποκαλώντας τους περιορισμούς «σωματικά βασανιστήρια» για το κάποτε αφεντικό του καρτέλ της Σιναλόα.
 

Πηγή: skai.gr